Voordelen aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen; dit zijn de voordelen
De keuze voor aluminium als het gaat om kozijnen is er een die je in het begin van het planproces maakt. Andere opties die je hebt zijn hout en kunststof en staal begint ook een terugkomst te maken. Aluminium is een duurdere optie en met een gemiddelde prijs van €1000 per vierkante meter is dit een aanzienlijke investering. Toch zijn er een groot aantal voordelen aan het materiaal verbonden waardoor de keuze hiervoor erg makkelijk wordt gemaakt.

Aluminium is sterk

Vergeleken bij kunststof en hout is aluminium een erg sterk materiaal. Daardoor kan het grote raampartijen ondersteunen met een slanker profiel. Je kunt dus schitterende raamoppervlakken creëren en weinig van het uitzicht verliezen. Door deze sterkte gaat aluminium ook lang mee en kun je rekenen op een levensduur van rond de 40 jaar of meer. Deze investering zal je daarom vaak maar één keer maken.

Aluminium heeft nauwelijks onderhoud nodig

Aluminium roest niet en is niet gevoelig voor vocht of extreme weersomstandigheden en uv-stralen. Ook is het vuilafstotend, wat betekent dat je het niet vaak hoeft schoon te maken. Aluminium zal niet splijten of schilferen, waardoor er ook geen mogelijkheid is voor vuilophoping. Daarom is het af en toe schoonmaken van het materiaal het enige onderhoud dat je zal moeten uitvoeren. Hierdoor bespaar je geld uit op een schilder of een periodiek onderhoudscontract.

Aluminium isoleert goed

Na kunststof is aluminium het best isolerende materiaal voor kozijnen. Combineer je dit met een goed hoogrendementsglas, dan kun je dus de isolatiewaarde van je gehele woning verbeteren. Door één keer een investering te maken, zal je dus jaarlijks geld besparen op je energierekening. Dit betekent dat je de kosten voor de kozijnen binnen de levensduur hebt terugverdiend.

Aluminium is duurzaam

Door deze goede isolatiewaarde is aluminium ook een duurzaam materiaal. Omdat je minder hoeft te stoken, verminder je je CO2-uitstoot en verbeter je het milieu. Daarnaast is aluminium 100 procent recyclebaar en belast je toekomstige generaties niet met een materiaal dat niet te verwerken is. Er is zelfs nog aluminium in de omloop dat voor het eerst in gebruik is genomen in de 19e eeuw.

De uitstraling

Als laatste kun je met aluminium dus een moderne en strakke uitstraling geven aan je kozijnen. Het dunne frame in combinatie met grote glaspartijen geeft je woning het uiterlijk van een industrieel gebouw. Dit is tegenwoordig in veel interieurs erg passend en daarom ook een reden waarom aluminium veel gekozen wordt. Het past erg goed in moderne nieuwbouwwoningen, maar wil je een oud gebouw opknappen, dan kan aluminium een interessant contrast opleveren tussen oud en nieuw. Kies je voor aluminium, dan krijg je dus kozijnen die onderhoudsarm zijn, uitstekend isoleren, duurzaam zijn en een unieke uitstraling geven aan jouw woning.