Subsidie kozijnen

Ons land is een waar subsidieland. Het was tot een aantal jaren geleden zo dat je een aanschaf voor je woning deed, en dat je automatisch een subsidie van de overheid daar over kreeg. Tegenwoordig zal je verder moeten zoeken wanneer je subsidie wil krijgen over dure aanschaffen voor je huis. Eén van die aanschaffen die steeds meer mensen doen, is het plaatsen van nieuwe kozijnen. Nieuwe kozijnen zijn in velerlei opzicht een heel interessante investering. Het is dan ook vanzelfsprekend dat er een subsidie op te behalen valt.

Welke subsidievormen bestaan er voor kozijnen

Op het moment dat je nieuwe kozijnen gaat aanschaffen maak je in een aantal opzichten aanspraak op subsidie. We hebben de subsidievormen voor je op een rij gezet.

  • SEEW maatregel
  • Lage BTW maatregel
  • Subsidie op isolatie advies

SEEW maatregel

De SEEW maatregel heeft niet zozeer betrekking op de kozijnen zelf als wel op het isolatieglas wat erin zit. Isolatieglas met als waarde HR++ of HR+++ telt voor de overheid mee als een isolerende maatregel. Combineer je isolatieglas in je kozijnen met nog een andere isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld gevelisolatie of vloerisolatie, dan krijg je een subsidie die oploopt van 400 tot wel 1600 euro. Wil je extra isolerende kozijnen, dan kan je een thermische brug laten aanbrengen in je kozijnen waardoor er op geen enkele manier nog warmte verloren gaat tussen de kozijnen en het glas in. De SEEW maatregel moet je aanvragen bij de overheid.

Lage BTW maatregel

Koop je kozijnen, dan is het een goed idee om deze te laten plaatsen. Het plaatsen van nieuwe kozijnen is namelijk een klus die erg nauw luistert. De kosten voor het arbeidsloon bij het plaatsen van nieuwe kozijnen zijn haast net zo hoog als die van de kozijnen zelf. Daarom komt de overheid jou tegemoet met de lage BTW maatregel. Met deze maatregel betaal jij over het plaatsen van nieuwe kozijnen geen 21 procent BTW maar slechts 6 procent BTW. Op een factuur met een behoorlijk hoog arbeidsloon bedrag scheelt dat een flink stuk. De lage BTW maatregel wordt automatisch door de leverancier verrekend, je hoeft deze niet apart aan te vragen.

Subsidie op isolatie advies

Wil jij nieuwe kozijnen met isolatieglas kopen, en deze combineren met nog een andere isolatie maatregel om een subsidie te verkrijgen, dan is het een goed idee om een isolatie advies aan te vragen bij een gecertificeerd adviesbureau. Dit advies heeft een prijskaartje. De overheid komt jou daarop tegemoet met een korting van 400 euro op de rekening van het adviesbureau. De overheid stelt als harde eisen dat het om een gecertificeerd adviesbureau gaat en dat het een goed gespecificeerde factuur betreft.