Schuifpui

Het is voor woningbezitters het plekje bij hun huis waar ze trots op zijn en waar ze graag in vertoeven. We hebben het over de tuin. Helaas heeft ons land maar zelden echt mooie dagen om te kunnen genieten van onze tuin. Om die reden laten steeds meer mensen een schuifpui aanleggen in hun huis. Een schuifpui is een manier om te kunnen genieten van je tuin terwijl je binnen zit. Je verlegt als het ware je woonkamer naar je tuin.

Een kleine verbouwing

Wanneer je een schuifpui wil laten aanleggen bij je huis zal je met een aantal zaken rekening moeten houden. Eén van die zaken is dat de aanleg van een schuifpui gelijk staat aan een kleine verbouwing. Om de schuifpui te plaatsen moet namelijk (een deel van) je achterwand van je woning worden verwijderd. Vervolgens moet er een draagbalk bovenin de muur worden geplaatst waarna de schuifpui op zijn plek wordt gebracht. Je begrijpt dat dit een karwei is wat letterlijk behoorlijk wat stof doet opwaaien.

Moderne schuifpuien zijn veilig

In het verleden hadden schuifpuien nogal eens een slechte naam. Ze zouden onveilig zijn en als het ware inbrekers uitnodigen in je huis. Vandaag de dag zijn schuifpuien voorzien van hufterproof hang en sluitwerk. Hierdoor is een schuifpui die eenmaal is afgesloten alleen nog maar met de sleutel open te krijgen. Forceren van buitenaf zit er niet meer in. De moderne schuifpuien zijn dus niet alleen mooi, ze zijn ook een manier om je huis veiliger te krijgen.

Een schuifpui als isolatiemethode

Wil jij je woning gaan isoleren, dan is een schuifpui ook een prima methode. Met een schuifpui met HR++ glas of HR+++ glas voorzie jij je woning van een perfect geïsoleerde achterkant. Je maakt zelfs aanspraak op subsidie wanneer je de schuifpui met HR++ glas combineert met een andere isolatiemaatregel. Een schuifpui is dus meer dan een verfraaiing. Het is een geweldig mooie isolatie.

Denk aan je verwarming

Laat je een schuifpui aanleggen; kijk dan van tevoren wat je met je verwarming gaat doen. Je kan natuurlijk de bestaande radiatoren gaan verplaatsen naar een andere plek in je huiskamer maar er is niets wat je tegenhoudt om een vloerverwarming te laten aanleggen. Wanneer je toch al in het bouwstof zit is dat prima te combineren. Een schuifpui met een vloerverwarming zijn de beste manier om de waarde van je woning te verhogen.