Merken

De bekendste merken voor kunststof kozijnen
Als je van plan bent kunststof kozijnen aan te schaffen, dan wil je natuurlijk een soort van garantie dat je kwaliteit in huis neemt. Heb je de markt al een beetje bekeken, dan weet je ook dat er aanzienlijk veel leveranciers zijn die allen een andere prijs aanbieden. Soms is het moeilijk om onderscheid te maken tussen de grotere merken en de kwalitatief misschien wat mindere merken en de prijs is hier niet altijd een goede indicatie van. Hier vind je informatie over de grootste en bekendste merken die omgaan op de markt van de kunststof kozijnen.

Het profiel en de verwerkers

Als je naar de winkel gaat en je ziet de verschillende kozijnenmerken, dan wordt eigenlijk altijd alleen het merk genoemd van het bedrijf dat het profiel heeft geleverd. Maar naast het profiel zijn er ook de verwerkers van de kozijnen die deze dan verder afwerken en klaar maken voor de verkoop. Als het profiel gemaakt is door een groot bedrijf, maar de verwerker blijkt een slechte fabrikant te zijn, loop je het risico om toch een kozijn aan te schaffen van slechtere kwaliteit. Zoek je een veilige keuze en wil je graag enige zekerheid over de kwaliteit van je kozijn, dan kun je altijd voor een groot merk kiezen. In het geval van de profielen zoek je dan nar Veka, Finstral, Schüco, Deceuninck of GEALAN. De grootste kozijn verwerkers in Nederland zijn Lieftink, NEDKO, Ploeg, Driessens, Aarnink en Belisol.

Het hang- en sluitwerk

Naast het bedrijf dat de profielen maakt en naast de verwerker die hier ene kunststof kozijn van maakt, is er ook vaak een derde leverancier in het spel en dit zijn de fabrikanten van het hang- en sluitwerk. Bekende fabrikanten zijn GU, Roto, Winkhaus, IJzerwerk en Dr. Hahn en heeft het slot van jouw kozijn een van deze merken, dan heb je enige zekerheid dat dit van goede kwaliteit is.

Andere manieren om kwaliteit te herkennen

Natuurlijk zijn we vaak erg gecharmeerd van grote namen en merken, maar er zijn ook andere manieren om de kwaliteit van een kozijn te toetsen en dit heeft niks met de bekendheid te maken. Goede producten worden vaak voorzien van een bepaald keurmerk, dat garant staat voor kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid, milieuvriendelijkheid en vakmanschap. Kozijnen met één of meer keurmerken zijn dus bewijsbaar getoetst en aan zware eisen onderworpen om dit keurmerk te verkrijgen. Let op het KOMO-keurmerk en het VGK-keurmerk als garantie voor de kwaliteit van de producten. Het SKG-keurmerk en het PKVW-keurmerk garanderen de veiligheid van het hang en sluitwerk. Als laatste kun je het bouwbedrijf toetsen door te kijken of ze het BouwGarant-keurmerk hebben. Zo kun je in één oogopslag zien of de kozijnen die je in huis haalt ook aan jou eisen wat betreft kwaliteit voldoen.