Kunststof schuifpui

Als woningeigenaar ben je waarschijnlijk veel tijd en geld kwijt aan woningverbetering. Dat is niet zo heel verwonderlijk, want een huis in ons land heeft nogal wat te verduren. Het veranderende klimaat is daar debet aan. Zaken als kozijnen aan je huis verouderen snel en mensen die het onderhoud aan hun houten kozijnen zat zijn kiezen steeds vaker voor kunststof kozijnen. Wanneer je dan gaat beoordelen wat je voor je benedenverdieping wil hebben wordt steeds vaker een kunststof schuifpui overwogen.

Waarom een kunststof schuifpui ideaal is
Een kunststof schuifpui laten mensen vaak plaatsen ter vervanging van (een deel van) hun achtergevel. We hebben een aantal argumenten voor je op een rijtje gezet.

  • Haal buiten naar binnen. Je wil graag van je tuin kunnen genieten. Helaas biedt ons grillige klimaat daar maar zelden echt de gelegenheid voor. Het is dan ook heel aangenaam om buiten naar binnen te halen, ofwel; je hebt continu het zicht op je tuin.
  • Je huiskamer lijkt veel groter. Woningen hebben niet altijd een grote huiskamer. Door de achterwand te veranderen in een schuifpui krijg je een veel ruimtelijker effect. Daardoor lijkt je huiskamer veel groter.
  • De waarde van je huis wordt verhoogd. Een schuifpui maakt jouw woning gelijk veel aantrekkelijker op de woningmarkt. De waarde van je huis wordt dus aanmerkelijk hoger.
  • Een kunststof schuifpui is betaalbaarder dan een houten schuifpui. Het materiaal van een kunststof schuifpui is gewoon veel goedkoper dan dat van een houten schuifpui. De delen van de schuifpui zijn daarentegen veel steviger terwijl je er jarenlang geen omkijken naar hebt.

Waar moet je aan denken bij een kunststof schuifpui?
Een kunststof schuifpui moet je niet zomaar ondoordacht laten plaatsen. Het is goed om een aantal zaken in je gedachten te houden.

  • Wat doe je met je radiatoren. Waarschijnlijk zitten bij jouw woning de radiatoren onder het raam gebouwd. Je zal deze moeten weghalen als je een schuifpui laat plaatsen. Omdat je hele huis toch al op de schop moet vanwege de kunststof schuifpui kan je overwegen om tegelijk vloerverwarming aan te laten leggen.
  • Je huis wordt een bouwput. Het installeren van een schuifpui zorgt ervoor dat je huis tijdelijk in een bouwput verandert. Er moet een stalen steunbalk worden geplaatst boven de schuifpui. Dat doet samen met het weghalen van de achtergevel nogal wat stof opwaaien.

Je hebt ook heel wat

Bij het plaatsen van een kunststof schuifpui komt heel wat kijken. Je zit tijdelijk met een verbouwing maar je krijgt er dan ook heel wat voor terug. Je moet er wel rekening mee houden dat een schuifpui in 1 of 2 dagen geplaatst wordt; afhankelijk van hoe makkelijk/moeilijk de muur en gevel gesloopt en aangepast kan worden.