Kunststof deuren

We leven in een tijdperk waarin kozijnen en deuren een ware evolutie doormaken. Was het voorheen zo dat je alles nagenoeg verplicht in hout of in hardhout moest aanschaffen, tegenwoordig is er veel meer materiaalkeuze. Van kozijnen was al bekend dat je ze in kunststof kan kopen. Wat veel mensen niet wisten is dat het ook mogelijk is om de deuren in je huis te vervangen door kunststof deuren. We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Waarom kunststof deuren zo populair zijn
Wanneer je langs een deur van iemand loopt zal je niet direct zien dat deze van kunststof is. Er wordt dan ook steeds vaker gekozen voor kunststof deuren. We hebben voor je nagevraagd waarom deze deuren zo populair zijn.

  • Ze zijn niet van hout te onderscheiden. Een mooie deur heeft een klassieke uitstraling. Die uitstraling vond je voorheen alleen bij hout. Kunststof deuren hebben tegenwoordig meerdere uitvoeringen. Er is dus ook een houtstructuur of houtprint aanwezig. Hierdoor zie je niet van buiten dat je met een kunststof deur te maken hebt.
  • Ze zijn inbraak werend. Een houten voor- of achterdeur is redelijk eenvoudig open te maken door een inbreker. De sloten zitten vaak zodanig in de deur dat ze eenvoudig te kraken zijn. Een deur van kunststof heeft een heel beveiligingsmechanisme wat van binnen zit. Daardoor zijn deze deuren lastiger door een buitenstaander te openen. Een kunststof deur is dus een veiligere deur dan een houten deur.
  • Ze zijn brandwerend. Een houten deur kan redelijk brandgevoelig zijn door het materiaal. Niet echt een veilig gevoel wanneer er bijvoorbeeld met vuurwerk wordt gegooid voor je deur. Een kunststof deur daarentegen is brandwerend en vlam dovend. Hierdoor zijn ze een veiligere keuze dan houten of hardhouten deuren.
  • Ze ontzien het milieu. Voor kunststof deuren hoeft geen hardhout te worden gebruikt. Deuren die van kunststof zijn gemaakt ontzien dus op hun eigen manier het milieu.
  • Ze hebben een isolerende werking. De achterdeur van je huis heeft de eigenschap om nogal wat warmte te laten ontsnappen. Omdat een kunststof deur niet kan werken en dus altijd sluitend is heeft deze een isolerende werking. Er komt geen kou langs de zijkanten van de deur je huis binnen. Ook geluid van buitenaf wordt geweerd door een kunststof deur. Je woont dus een stuk rustiger.