Kunststof dakkapel

Je eigen huis is een kostbaar bezit. Het is veel woningbezitters dan ook een doorn in het oog dat ze niet alle ruimtes van hun huis optimaal kunnen benutten. De zolder is zo’n typische ruimte die doorgaans enkel voor opslag doeleinden wordt gebruikt. Zonde, want er is zoveel meer mogelijk met een zolder. Je kan een zolder bewoonbaar maken door er een dakkapel in te plaatsen. Woningbezitters die een dakkapel wensen waar ze verder geen onderhoud aan hebben kiezen vooral voor een kunststof dakkapel.

Waarom je een kunststof dakkapel zou kopen?

Een kunststof dakkapel heeft nogal wat noemenswaardige voordelen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Hij is licht van gewicht. Een dakkapel kan de stabiliteit van je dak in gevaar brengen. Een kunststof dakkapel daarentegen is heel licht van gewicht. Daardoor brengt hij de constructie van je dak niet in gevaar. De montage zal ook redelijk eenvoudig gaan doordat er niet echt loodzware onderdelen naar het dak moeten worden getakeld.
  • Hij is weerbestendig. Een kunststof dakkapel is van zichzelf weerbestendig. Het materiaal is beter bestand tegen ons Hollandse klimaat. Een perfecte aankoop dus.
  • Hij kan prefab aangeleverd worden. Een kunststof dakkapel kan je zowel in losse delen als prefab laten aanleveren. Prefab heeft als voordeel dat het plaatsen veel sneller klaar is. Bovendien kan een dergelijke dakkapel al helemaal goed worden afgewerkt in de fabriek waardoor er geen zwakke plekken aan de buitenkant van de dakkapel zitten.
  • Een kunststof dakkapel is betaalbaar. Een kunststof dakkapel is qua prijs aantrekkelijker dan een houten dakkapel. Je koopt een kunststof dakkapel al in de standaardmaat van 150 cm hoog bij 250 cm breed vanaf 3755 euro.
  • Een kunststof dakkapel is gemakkelijk in het onderhoud. Kies je een kunststof dakkapel, dan kies je voor heel gemakkelijk onderhoud. Een kunststof dakkapel hoeft niet eens in de 5 a 7 jaar te worden geschilderd. Een nat doekje eens per jaar over het materiaal heen halen is genoeg.
  • Een kunststof dakkapel als isolatie maatregel. Je kan een kunststof dakkapel kopen wanneer jij je dak gaat isoleren. Het materiaal heeft namelijk een isolerende waarde van RC 2.5 . Kies je voor een duurdere variant van polyester, dan kom je tot een isolerende waarde van RC 4.0. Dit heeft als groot voordeel dat je deze dakkapel weer terugverdient doordat je minder hoeft te stoken om je huis warm te krijgen.