Kosten gevelbekleding

Een eigen woning is een kostbaar bezit. Voor jou als woningeigenaar is het heel belangrijk dat je huis meteen bij het aanzien een goede indruk maakt. Dat is niet alleen prettig voor jou, maar het is ook praktisch in de toekomst wanneer jij je huis wil gaan verkopen. Een woning die net is opgeleverd zal mooi strak zijn van buiten. De bakstenen zijn nog niet aangetast door algengroei. Daarnaast is het metselwerk nog mooi vlak en niet poreus. Wanneer jij het aanzien van je gevel wil verhogen doe je er goed aan om gevelbekleding aan te brengen. We hebben een aantal soorten op een rijtje gezet, samen met de kosten die er globaal bij komen kijken.

Gevelbekleding van PVC

De goedkoopste soort gevelbekleding is van PVC. Dit materiaal is in allerlei uitvoeringen te koop. Een gevelbekleding van PVC is in de vorm van boegdelen. Het is een praktisch materiaal om je gevel mee te bekleden. PVC is namelijk nagenoeg onderhoudsvrij. Alleen een nat doekje eens in de zoveel maanden volstaat. De kosten van PVC gevelbekleding liggen, inclusief montage, tussen de 35 en 50 euro per vierkante meter.

Gevelbekleding van hout

Vind jij PVC maar kil en geef jij je huis liever een warmere uitstraling, dan kies je voor een gevelbekleding van hout. Hierbij zijn diverse houtsoorten die gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan eikenhout, larikshout en hardhout. Thermowood is een materiaal apart. Dit is eigenlijk samengeperst hout wat een isolerende werking heeft. Het is onder de natuurlijke houtsoorten de meest onderhoudsarme soort. Een gevelbekleding van hout kost tussen de 40 en 73 euro per vierkante meter. Het is in dat geval afhankelijk van de luxe van de houtsoort die gebruikt wordt. Ga er ook vanuit dat de ene houtsoort meer onderhoud zal vergen dan de andere houtsoort.

Gevelbekleding met cement of verf

Een methode om je gevel te bekleden die we nog niet hadden genoemd is de bekleding van je gevel met cement of met verf. Je zal in dat geval voor cement een stukadoor moeten inhuren die je gevel komt stuken met een van deze soorten materialen. Voor verf kan je een schilder inhuren. Je zal in deze gevallen tussen de 35 en 65 euro per vierkante meter kwijt zijn.

Met of zonder isolatie

Laat jij je gevel bekleden, dan kan je ervoor kiezen om deze gelijk te laten voorzien van gevelisolatie. Wanneer jij je gevel laat voorzien van gevelisolatie door het bekleden van je gevel maak je bovendien aanspraak op subsidie via de SEEW maatregel. Kies er nog één isolatiemethode bij en je krijgt honderden tot 1400 euro terug van de overheid.