Isolatieglas

Het is de grootste kostenpost waar huizenbezitters mee te maken hebben. Daarnaast lijkt het een gevecht tegen de bierkaai. Hoe goed jij er ook op let dat elektrische apparaten niet verspillen; toch houd je het niet tegen dat het voorschot van jouw energierekening steeds hoger wordt. De oorzaak ligt dan ook niet bij het elektriciteitsverbruik van je huis. De ware oorzaak van jouw hoge energievoorschot is het aardgasverbruik. Wil je dit aanpakken, dan zal je drastisch moeten gaan isoleren in je huis.

Isoleren met isolatieglas

Bij isoleren denk je waarschijnlijk gelijk aan isolatie met allemaal rollen die je op je zolder bevestigt. Feit is dat isolatie begint bij de plekken waar jij het meeste komt; je ramen. Woon jij nog in een oud huis, dan is de kans groot dat jouw woning nog is voorzien van oud enkel glas of de eerste variant van dubbel glas. Dit laatste lijkt aardig, maar isolatieglas is de ultieme manier om minder te stoken en meer wooncomfort te hebben. Isolatieglas heeft namelijk een aantal eigenschappen die eenvoudig dubbel glas niet heeft.

De voordelen van isolatieglas

Isolatieglas heeft een aantal heel belangrijke voordelen.

  • Je hoeft minder te stoken.
    Isolatieglas heeft tussen de twee glaslagen in een laagje gas zitten. Dit gas zorgt ervoor dat warmte van binnenuit niet naar buiten kan ontsnappen en dat kou van buitenaf niet naar binnen kan dringen. Er gaat geen warmte verloren langs je ramen dus je hoeft minder te stoken.
  • Je hebt meer wooncomfort.
    Isolatieglas zorgt ervoor dat je meer wooncomfort hebt. HR++ glas, wat momenteel de bouwnorm is, heeft een folielaag aan het glas zitten. Dit zorgt ervoor dat de zon minder fel naar binnen kan schijnen terwijl jij geen zichtverlies hebt bij je ramen.

Isolatieglas met of zonder nieuwe kozijnen

Kies jij ervoor om je oude glas te laten vervangen voor modern isolatieglas, dan zal je geconfronteerd worden met de vraag of je gelijk nieuwe kozijnen wil laten plaatsen. Nieuwe kozijnen komen namelijk standaard met nieuw HR++ glas. Kies jij alleen voor isolatieglas maar nog niet voor nieuwe kozijnen, dan houd je een aardig bedrag in je zak. Je zal alleen wel moeten kijken naar de levensduur van je huidige kozijnen. Zijn deze binnen nu en een paar jaar aan vervanging toe, dan is het wellicht een wijs idee om toch kozijnen in combinatie met isolatieglas te laten plaatsen.