Isolatie

Het klimaat is aan verandering onderhevig. Er vinden dan ook vaker dan ook wereldtop besprekingen plaats waarbij een gezamenlijk plan van aanpak wordt besproken. De manier om de klimaatverandering te remmen die het vaakst wordt aangewend is isolatie van woningen. De huizen van vandaag de dag zijn goed geïsoleerd. Er is een bouwnorm die aangeeft aan welke isolatie eisen een woning moet voldoen. Woningen die niet aan die bouwnorm voldoen worden nu alsnog voorzien van de juiste isolatie.

Een goede reden om te isoleren

Wanneer je dit zo hoort denk je dus gelijk aan een betere wereld wanneer je gaat isoleren. Dit is voor veel mensen een goed argument maar dat hoeft niet zo te zijn. Een andere reden om te isoleren is je eigen portemonnee. Isolatie zorgt er namelijk voor dat jij minder aardgas hoeft te verstoken in je cv ketel om een behaaglijk warm huis te hebben. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat het voorschot wat jij maandelijks aan je energieleverancier moet betalen een flink percentage lager uit zal pakken.

Isoleren met hoog rendement

Kies jij voor isolatie, dan is het verstandig om te kijken waar je het meeste rendement kan behalen. Isolatie verdien je namelijk op termijn weer terug. Het is goed om die termijn zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Het is dan ook heel verstandig om hier samen met een expert naar te kijken. Deze zal jouw woning in ogenschouw nemen en vervolgens met een isolatieadvies komen.

Goede raad is duur

Wil jij een advies inwinnen over isolatie, dan doe je er goed aan om een adviesbureau in te schakelen. Het advies wat hieruit rolt is er echter wel één met een kostenplaatje. Het goede nieuws is dat je op dit advies een subsidie van de overheid kan krijgen. Je kan – onder voorwaarden – tot 400 euro terug ontvangen op dit advies. Je zal in dat geval een gecertificeerd adviesbureau moeten raadplegen en daarnaast moet je de factuur waar het geheel gespecificeerd op staat kunnen overleggen.

De beste combinatie

Bij isolatie is het uiteindelijke resultaat afhankelijk van de combinatie van soorten van isolatie die gekozen wordt. Wanneer je minimaal twee soorten isolatie tegelijk laat uitvoeren maak je aanspraak op een subsidie op de subsidiemaatregel SEEW, oftewel de Subsidie Energiebesparing Eigen Woning. Deze subsidie kan oplopen van een paar honderd tot wel 1400 euro. Op die manier betaalt de overheid behoorlijk mee aan de isolatie van jouw huis.