Goedkope kunststof kozijnen

Vier manieren om de kosten voor je kunststof kozijnen laag te houden
Als het tijd is om je kozijnen te laten vervangen, kan het zijn dat je voor aanzienlijke kosten komt te staan. Deze worden voor een groot gedeelte bepaald door het materiaal waar de kozijnen van zijn gemaakt en kunststof is dan financieel de beste keuze. Dit is ook zeker geen slechte keuze, omdat kunststof goed isoleert, duurzaam is en ruim 50 jaar lang mee kan gaan, weinig onderhoud nodig heeft en veelzijdig is. Voor kunststof kozijnen betaal je gemiddeld, inclusief de plaatsing, €500 per vierkante meter. Voor een huis met 20 vierkante meter raamoppervlak, betekent dit dus dat je €10.000 betaalt om de kozijnen allemaal te vervangen. Hier vind je enkele bespaartips die je kunnen helpen deze kosten beter te kunnen financieren.

Kies voor de beste isolatie

Vooral als je al je kozijnen laat vervangen is het verstandig om goede isolatie te kiezen. Kunststof heeft deze eigenschap al van zichzelf, maar investeren in goed HR++ glas bevordert dit. Door deze investering verbeter je de energiezuinigheid van je woning waardoor de thermostaat lager kan en je dus bespaart op de stookkosten. Dit kan soms wel honderden Euro’s schelen per jaar. Dit is dus op de korte termijn geen besparing, maar op de lange termijn kan dit betekenen dat je de kozijnen voordat de levensduur is verlopen al ruim hebt terugverdiend.

Gebruik financiële steun

Voor het verbeteren van je isolatiewaarde en voor het herstellen van achterstallig onderhoud zijn subsidies beschikbaar. Deze kun je zowel op landelijk- als regionaal niveau vinden, dus enig onderzoek hiernaar kan zeker lonend zijn. Daarnaast kun je voor energiebesparende maatregelen vaak ook een groene lening aanvragen. Dit wordt provinciaal geregeld en maakt het mogelijk om geld te lenen tegen een beter rentepercentage.

Doe het zelf

Het wordt vaak afgeraden om de kozijnen zelf te plaatsen, maar je kunt wel andere werkzaamheden omtrent de installatie zelf doen. Denk bijvoorbeeld aan de afwerking of het voorbereidende werk. Daarnaast vragen veel bedrijven ook afvoerkosten om de oude kozijnen naar een stortplaats te brengen. Dit kun je in principe ook zelf doen om geld te besparen. Als je het lastige werk aan de professionals overlaat, maar de afwerking en bepaalde klusjes tussendoor zelf oppakt, kun je de kosten voor de montage minimaal houden.

Een grotere klus is gemiddeld goedkoper

Als laatste kun je het beste alle werkzaamheden die je hebt omtrent je kozijnen en deuren in één keer laten uitvoeren in plaats van in stadia. Grotere klussen worden vaak gemiddeld goedkoper, omdat de vakman dan efficiënter te werk kan gaan. Veel bedrijven bieden dan kwantumkorting aan, zoals een korting op de materialen of op de arbeidskosten. Ook kun je dan vaak beter onderhandelen over te prijs. Laat je de werkzaamheden in verschillende fases doen, dan betaal je in totaal uiteindelijk dus meer.