Beste kunststof kozijnen

Wat zijn de beste kunststof kozijnen?
Wat de beste kunststof kozijnen zijn voor jou is natuurlijk relatief. Ben je op zoek naar de beste kwaliteit, naar de beste geleverde service en nazorg of is voor jou van belang dat de prijs laag blijft? Natuurlijk zijn er altijd merken die beter uit testen komen dan andere en hier vind je enkele indicaties en tips waarmee je de beste kozijnen kunt kiezen voor jouw persoonlijke situatie.

De beste kwaliteit

Er wordt bij de productie van kunststof kozijnen onderscheid gemaakt tussen de merken van de kozijnen zelf (de profielen) en de verwerkers ervan. Zoek je goede kwaliteit, dan kun je voor beide het beste kiezen voor een groot en kwalitatief merk. Enkele voorbeelden van goede merken voor de profielen zijn Deceuninck, Veka, GEALAN en Finstral en een aantal verwerkers die als kwalitatief bekend staan zijn Belisol, Lieftink, Driessens en Ploeg. Daarnaast kun je kijken naar de keurmerken van het kozijn en de leverancier. Hierbij is het KOMO-keurmerk belangrijk, het Politiekeurmerk Veilig Wonen, het VGK-keurmerk en het BouwGarant keurmerk. Erkende bedrijven zijn aangesloten bij een vakvereniging, wat garant staat voor vakmanschap en betrouwbaarheid.

De beste service

Vaak koop je de kozijnen inclusief de ramen. Door dit bij een erkende leverancier te doen die ook de installatie voor je kan verzorgen en de nazorg, heb je alles op één plek. Erkende leveranciers kunnen vaak een gunstigere en langere garantieregeling aanbieden en ook een onderhoudscontract. Door al deze punten door één bedrijf te laten uitvoeren heb je nauwelijks omkijken naar het plaatsen van de kozijnen en ook niet naderhand. Ook betekent dit dat al je contactpunten op één plek liggen, mocht je om de één of andere reden toch nog contact willen opnemen met de leverancier.

De beste prijs

Erkende leveranciers en kozijnen met keurmerken zijn vaak wel prijzig, en als je met een strak budget werkt is dit voor jou allicht geen optie. De beste manier om de goedkoopste kozijnen te vinden is door goed marktonderzoek te doen en contact op te nemen met de verschillende bedrijven. Je vraagt dan offertes op die je kunt vergelijken zodat je de optie kiest die financieel het gunstigste is. Je moet er dan vaak wel rekening mee houden dat je slechtere kwaliteit in huis haalt, wat een kortere levensduur betekent, een mindere garantieregeling en vaak ook een minder goede isolatiewaarde.

Wat is het beste kunststof kozijn?

Het beste kunststof kozijn is echter vaak een combinatie van deze punten. Je kunt prijs, kwaliteit en geleverde service van verschillende fabrikanten met elkaar vergelijken en zo het beste pakket uitkiezen. Dan weet je zeker dat je niet te veel betaalt, dat je ook na het plaatsen nog enige nazorg kunt verwachten en dat je de beste kwaliteit ontvangt voor die prijsklasse.