Afwerking kozijnen

Je eigen huis is een plek waar je veel geld in investeert. Op het moment dat je kozijnen van je woning beginnen te rotten is de stap om nieuwe kozijnen te kopen snel gemaakt. Veel woningbezitters blijven teleurgesteld achter wanneer hun nieuwe kozijnen zijn geplaatst. Feit is namelijk dat de oude kozijnen zijn verwijderd en dat de nieuwe kozijnen zijn geplaatst. Er blijft echter een groot onafgewerkt stuk achter in je muur aan de dagkant van je huis.

Als je een compleet kozijn wil

Laat je kozijnen plaatsen, dan is het altijd een optie om de kozijnen te laten afwerken. Sommige mensen gaan mee met het voorstel van de leverancier en laten hun kozijnen afwerken. Anderen besparen op de afwerking van hun kozijnen en overzien daarmee niet de gevolgen van hun daden. Pas wanneer de kozijnenleverancier weg is zien ze dat hun kozijnen van binnen niet afgewerkt zijn en dat er nog behoorlijk wat werk te doen is.

Kant en klare profielen of maatwerk

Op het moment dat jij je kozijnen wil laten afwerken kan je kiezen voor meerdere oplossingen. Je zou ervoor kunnen kiezen om een timmerman in te schakelen. Deze maakt voor jouw nieuwe kozijnen een mooie aftimmering waardoor het geheel weer naadloos overloopt in de muur. Deze aftimmering is altijd op maat. Het aflakken kan je zelf doen of door de schilder laten doen. Je kan ook kiezen voor kant en klare profielen. Dit zijn afwerk-strips waarmee jij de dagkant van je kozijnen kan wegwerken. De stukken muur die je anders onvermijdelijk blijft zien worden op deze manier weggewerkt. Deze profielen zijn van mdf gemaakt en doorgaans standaard wit gekleurd.

Vensterbanken

Je nieuwe kozijnen zijn natuurlijk prachtig. Toch zou je graag wat voor het raam willen neerzetten om je kamer wat meer uitstraling te geven. Je kan in dat geval kiezen om je kozijnen te laten afwerken met een combinatie van profielen of timmerwerk en vensterbanken. Hierbij kan je naar de bouwmarkt toe gaan of je kan een webwinkel raadplegen. Voor hetzelfde geld huur je ook in dit geval de timmerman in. Deze zal dan jouw kozijnen komen voorzien van een aftimmering compleet met mooie stevige vensterbanken. Op die manier heb jij een huis wat in één keer goed is afgewerkt.